DOULA - Doğal Yolla Doğum

Bademli Beden Atölyesi
İlkem Ekiz
HAKKIMIZDA DERSLER PROGRAM GALERİ S.S.S ÜYELİK ONLİNE SATIŞ İLETİŞİM
DOULA

Hedef

  Ailelerin doğuma korku ve tedirginlik yerine, huzur ve coşku ile hazırlanmasıdır. Doğum şekli ne olursa olsun hedef 'Keşkesiz bir Doğumdur'...

İçerik

1'inci Ders

 * Tanışma oyunları, Doğumun kasları, Korkunun doğuma etkisi, Kadının fizyolojisi, Zihin egzersizleri, Derin gevşeme, Hamilelikte doğru nefes biçimleri, Pozitif doğum olumlamaları, Pasif masaj, Beden ve bebeğin mükemmel uyumu, Sağlıklı doğuma götüren kanıta dayalı 6 uygulama, Babalara 'Doğumda Destek' eğitimi, Doğum nasıl başlar.

2'inci Ders

 * Doğumu nefesle yönetme, Doğumun evreleri, Doğum evrelerinin belirti ve ihtiyaç canlandırması, Doğumda zamana saygı, Kaslarla ilgili canlandırma, Güven çalışmaları, Hamilelikte ve doğumda aktif olan hormonlar, Annenin ve bebeğin ihtiyaçları, Camın öteki yüzü, Anne bebek dostu hastane, İdeal doğum ortamları, Doğumda psikoprofilaksi, Resim çalışmaları.

3'üncü Ders

 * Empati oyunu, Sezaryen nedenleri, Doğumda tercihler, Nefesle odaklanma, Doğumda müdahaleler, Farkındalık oyunu, Beden Egzersizleri, Hızlı Derin gevşeme, Efloraj masajı, Epidural anestezi, A.D.A.P. kavramı, Bebekle bağ kurma, Sağlıklı anne sağlıklı bebek kart oyunu, Kolaj çalışması.

4'üncü Ders

 * Doğum canlandırması, Doğum nefesi, Aktif doğum pozisyonları, Doğumda yerçekiminin önemi, Pelvis anatomisi, Üflemeli solunum, Ağrı simülasyonu, İletişim oyunu, Doğum tercihlerinin belirlenmesi,  Anne bebek dostu sezaryen, Ağrıda kapı teorisi, İlaç dışı rahatlatıcı teknikler, Kapanış oyunu.

Eğitim boyunca aşağıdaki sorulara kendi cevaplarınızı bulacaksınız.

Doğum konusunda ne gibi seçeneklerim var? 

Benim doğum tercihlerim neler?

Doğumdan sonra hastanede bebeğimi neler bekliyor?  Bu konularda hangi seçimleri yapabilirim?

Doğum dalgalarıyla nasıl başedebilirim?

Eşim ve yakınlarım bana doğumda nasıl yardımcı olabilir?

Doğumun başladığını nasıl anlarım?

Nefes çalışmaları bana doğumda nasıl yardımcı olur?

Bedenimi doğuma nasıl hazırlayabilirim?

Kendim için en iyi doğum ortamını nasıl yaratabilirim? 

Doktorum ve sağlık personeliyle tercihlerimi paylaşmanın en etkili yöntemi nedir?

Doğum koçluğu yapmak isterse eşimin neler bilmesi gerekiyor?

Hastanede bizi neler bekler?

Ya sezaryen olmam gerekirse?

Sıkça Sorulan Sorular

Kimler Bu Eğitime Katılabilirler?

Doğum ve doğumda onları bekleyenleri öğrenmek isteyen aileler bu eğitimden faydalanabilirler.

Eğitime Katılım İçin En Uygun Gebelik Haftası Nedir?

Anneler için en ideal gebelik haftası 20-28 haftadır. Ancak eğitime her gebelik haftasındaki anneler rahatça katılabilirler. Erken ve geç gebelik haftalarındaki anneleri başka avantajlar beklemektedir. Hatta annelik ve babalık konusunda sorun yaşayan birçok çift hamile kalmadan eğitimlerimize katılabilirler.

İlk 3 ay genellikle bebekle tanışma ayıdır. Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde bu eğitimlerle daha çok ilgileniyorsunuz. Ancak erken gebelik haftasında gelmenin en büyük avantajı çok daha bilinçli bir hamilelik yaşamanızı sağlamasıdır. Hamilelik boyunca size çevrenizden sürekli olumsuz birçok bilgi kontrolsüz şekilde akmaktadır. Kurs sayesinde bu yanlış bilgilerin akışını engelleyebilir, daha huzurlu bir hamilelik başlangıcı yapabilir, beden ve zihin hazırlıklarınıza çok daha erkenden başlayabilirsiniz.

Eşimin Eğitime Gelmesi Şart mı?

Elbette şart değil. Ancak bugüne kadar çok zorunlu şartlar olmadıkça birçok aile eşleri ile birlikte katıldılar. Evet, bazı babalar eşlerinin zoruyla geldiler. Ama inanın eğitimden en çok faydalanan kişiler yine onlar oldular. Eş olmanın önemini kavradılar. Doğumda nasıl yardımcı olabileceklerini öğrendiler. En önemlisi bebekleri ile çok daha derin bağlar kurdular. Eğitim ve doğumdan sonra en çok adımızı duyurmak isteyen ve arkadaşlarını yönlendirenler de hep onlar oldular. Eğitim babaların kendilerine güvenini arttırır ve bu sayede doğumda doğru destek ile müdahalesiz doğumlar çok daha rahat ve kolay olur.

​Sezaryen Olmak İstiyorum, Gene de Eğitime Katılmalı mıyım?

Eğitim sadece doğal doğum yapmak isteyenler için düzenlenmemiştir. Temel eğitimde bebek, bebeğin doğumda yaşadıkları ve doğumda annedeki değişimler anlatılır. Sağlıklı bir anne-bebek bağının oluşumu için yapılacaklar paylaşılır. Bu bilgiler sadece normal doğum düşünen anneler için değil, sezaryen düşünen anneler için de vazgeçilmez bilgilerdir. Sezaryen düşünen anneler Anne ve Bebeğe Saygılı Sezaryen konusunda bilgiler alırlar ve ihtiyaçlarına göre doğum tercihlerini planlarlar.